• Home
  • Werken
  • Bijtelling privégebruik auto bruto netto 2019 2020

Hoeveel is de fiscale bijtelling in 2022 of 2023 bij het rijden in een auto van de zaak? Bereken het bruto en netto bedrag van de fiscale bijtelling. Als je in loondienst bent en je rijdt in een (lease)auto van je werkgever dan kan de fiscale 'regeling privégebruik auto van de werkgever' van toepassing zijn. De regeling geldt als je meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers. Alle andere kilometers die je niet voor je werk rijdt, zijn privékilometers.

Het voordeel dat je hebt van dit privégebruik wordt bij je loon geteld onder aftrek van de eventuele eigen bijdrage die je aan je werkgever betaalt. De bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van je (lease)auto en is meestal 22% van de catalogusprijs van de auto en afhankelijk van de datum eerste toelating/tenaamstelling. Elektrische auto's hebben een lagere bijtelling.

Afhankelijk van de leeftijd van je auto (jonger dan 15 jaar, youngtimer/oldtimer), kies je het van toepassing zijnde bijtellingspercentage en vul je de catalogus- of dagwaarde en loon/salarisgegevens in. De module berekent dan zowel het bruto als netto bedrag van de fiscale bijtelling als de netto autokosten per jaar en per loontijdvak.

Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2023.

Het regeling privé gebruik auto van de zaak is bijgewerkt t/m 2020.

Beweeg over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Gegevens auto
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Gegevens loon/salaris
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2023 Rekenkeizer