Jonggehandicaptenkorting 2021 2022

De jonggehandicaptenkorting is een belastingvoordeel voor jonggehandicapte werknemers. Hoeveel bedraagt de jonggehandicaptenkorting in 2021 of 2022? Je krijgt de heffingskorting voor jonggehandicapten als je recht hebt op een uitkering volgens de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong uitkering) of bij recht op ondersteuning bij het vinden van werk volgens de wet Wajong.

Als je geen Wajong uitkering krijgt omdat deze uitkering samenvalt met een andere uitkering of omdat je arbeidsinkomen te hoog is, dan heb je nog wel recht op de jonggehandicaptenkorting.

Met deze module bereken je het bedrag van de jonggehandicaptenkorting van het gekozen jaar vanaf 2014 t/m 2021 en uitkeringstijdvak. Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2022.

De berekening jonggehandicaptenkorting is bijgewerkt met de bedragen van 2022.

Beweeg over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.


Werken

Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2022 Rekenkeizer