Eigenwoningforfait WOZ waarde 2021 2022

Als je een eigen woning hebt, dan moet je bij de aangifte inkomstenbelasting 2021 en 2022 een bedrag aangeven: het eigenwoningforfait. Het eigenwoningforfait is een percentage van de WOZ-waarde van je woning. De WOZ-waarde wordt jaarlijks door je gemeente vastgesteld.

Met deze module bereken je het bedrag van het eigenwoningforfait. Op de WOZ-beschikking staat altijd als peildatum 1 januari van het vorige jaar. Als je bijvoorbeeld aangifte doet over 2022, gebruik je de WOZ-beschikking 2022, met als peildatum 1 januari 2021. Je kunt voor een of meerdere jaren (2020, 2021 en 2022) de berekening maken op basis van het jaar van de WOZ-beschikking .

Als standaard kalenderjaar verschijnt het huidige jaar 2022.

De berekening Eigenwoningforfait WOZ waarde is bijgewerkt met de bedragen van 2022.
Beweeg over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.


Werken

Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2022 Rekenkeizer