• Home
  • Werken
  • Bijtelling privégebruik auto bruto netto 2019 2020

Bijtelling prive gebruik auto bruto netto 2019 2020

Hoeveel is de fiscale bijtelling in 2021 of 2022 bij het rijden in een auto van de zaak? Bereken het bruto en netto bedrag van de fiscale bijtelling. Als je in loondienst bent en je rijdt in een (lease)auto van je werkgever dan kan de fiscale 'regeling privégebruik auto van de werkgever' van toepassing zijn. De regeling geldt als je meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers. Alle andere kilometers die je niet voor je werk rijdt, zijn privékilometers.

Het voordeel dat je hebt van dit privégebruik wordt bij je loon geteld onder aftrek van de eventuele eigen bijdrage die je aan je werkgever betaalt. De bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van je (lease)auto en is meestal 22% van de catalogusprijs van de auto en afhankelijk van de datum eerste toelating/tenaamstelling. Elektrische auto's hebben een lagere bijtelling.

Afhankelijk van de leeftijd van je auto (jonger dan 15 jaar, youngtimer/oldtimer), kies je het van toepassing zijnde bijtellingspercentage en vul je de catalogus- of dagwaarde en loon/salarisgegevens in. De module berekent dan zowel het bruto als netto bedrag van de fiscale bijtelling als de netto autokosten per jaar en per loontijdvak.

Standaard verschijnt als kalenderjaar het huidige jaar 2022.

Het regeling privé gebruik auto van de zaak is bijgewerkt t/m 2020.

Beweeg over het informatie icoon om de informatie bij het desbetreffende invulveld te lezen.
Ongeldige invoer
Gegevens auto
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Gegevens loon/salaris
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bedankt

Wij willen je bedanken dat je gebruikt maakt van onze rekenmodule. We zien je graag terug bij deze of een van onze andere rekenmodules. Ben je tevreden, vertel het door. Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten.

Disclaimer

De basis voor deze berekeningen ligt in de door jou ingevoerde gegevens en enkele algemene uitgangspunten. De berekeningen en de getoonde uitkomsten zijn alleen bedoeld om je een indicatie te geven en zijn zeker niet bedoeld om gericht advies te vervangen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Rekenkeizer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan en voor de gevolgen van beslissingen die je neemt op basis van de berekeningen en de getoonde uitkomsten.

Voor gericht advies dien je contact op te nemen met een deskundige zoals een officiële instantie, een adviseur, een arts of een specialist. Als je gebruik maakt van deze website, verklaar je dat je de volledige disclaimer hebt gelezen en hiermee akkoord bent.


Werken

Rekenkeizer

Praktische informatie

Social media

Contact

Wij staan altijd klaar om je te helpen met algemene en/of technische vragen, suggesties of opmerkingen over de berekeningen.

Copyright © 2022 Rekenkeizer